KAKO natisniti ali shraniti karto

PISO Spletni pregledovalnik nam omogoča, da pogled oziroma karto z vso prikazano vsebino natisnemo ali shranimo v obliki PDF ali IMG dokumenta. PDF dokument poleg karte vsebuje še nekatere druge elemente, kot so naslov, legenda, merilo karte ...

Podrobna navodila in potek si lahko ogledate na povezavi NAVODILA - PDF in IMG (1 MB).

klikni za povečavo

KAKO preko lokacijske poizvedbe do koordinate točke

V PISO Spletnem pregledovalniku lahko z uporabo lokacijske poizvedbe (ikona »i«) za vsako točko oziroma lokacijo na karti pridobimo širok nabor informacij, med drugim tudi podatek o njeni koordinati (x,y).

klikni za povečavo

KAKO preko lokacijske poizvedbe do točkovnega zaznamka

Poleg dodajanja grafičnih opomb na karto preko zavihka "zaznamki" (nasvet: KAKO dodati grafično opombo - zaznamek) lahko točkovno grafično opombo na karto enostavno dodamo tudi s pomočjo lokacijske poizvedbe ("i").

Podrobna navodila in potek si lahko ogledate na povezavi NAVODILA - ZAZNAMKI (i) (0.5 MB).

klikni za povečavo

OPOMBA: Javni uporabniki imajo možnost dodajanja zgolj osebnih zaznamkov.

KAKO prikazati območje tematike

Nekateri tematski sklopi prikazujejo vsebine (prostorske podatke), ki se razprostirajo preko celotnega območja občine (poslovni subjekti, promet, prebivalstvo, OPN ...), drugi pa prikazujejo podatke, ki se nanašajo zgolj na določena omejena območja znotraj občine. V primeru slednjih gre predvsem za raznovrstne podatke, ki nam jih posredujejo občine (območja predvidenih obvoznic, OPPN-jev, priobalna območja, sprehajalne poti na posameznem območju ...).
V PISO Spletnem pregledovalniku si lahko hitro in na enostaven način ogledamo celotno območje občine ali zgolj območje tematike -> območje preko katerega se razprostirajo vsebine posameznega tematskega sklopa.

klikni za povečavo

Posodobitev podatkov GURS (avgust 2014)

Za vse vključene občine smo posodobili temeljne vsebine GURS + AJPES:

Podrobnejše informacije o datumih izvornih podatkov si lahko ogledate v meniju "stanje podatkov".

KAKO izklopiti senčenje okolice občine

Po tem, ko smo za lažje pregledovanje vsebin, ki segajo preko meje občine, spremenili velikost vidne okolice občine (povezava na nasvet), lahko z istim namenom izklopimo še možnost "senčenje okolice" občine.
Okolica pogleda/občine je namreč privzeto prekrita z nekoliko prosojno masko/senco, z odznačitvijo te možnosti pod preglednim prikazom pa lahko to senco izklopimo.

klikni za povečavo

KAKO spremeniti barvo geometrije

V meniju "Osebne nastavitve" lahko poleg velikosti vidne okolice občine (povezava) urejamo še nekatere druge nastavitve. Med drugim lahko spremenimo barvo označene in izbrane geometrije.

Podrobna navodila in potek si lahko ogledate na povezavi NAVODILA - SPREMINJANJE BARV GEOMETRIJE (0.7 MB).

klikni za povečavo

KAKO najhitreje do seznama volišč v občini

Kot smo lahko spoznali že s pomočjo številnih predhodnih nasvetov, lahko orodje Geometrijska poizvedba uporabimo za pridobivanje širokega nabora informacij na nekem območju. Med drugim lahko v poizvedbo zajamemo več prostorsko ločenih enot hkrati (npr. volišča za lokalne volitve), pridobimo opisne podatke o teh enotah in jih nato v obliki seznama izvozimo ter shranimo na računalnik.

Podrobna navodila in potek si lahko ogledate na povezavi NAVODILA - GEOMETRIJSKA POIZVEDBA 4 (0.7 MB).

klikni za povečavo

Skeniranje družbenih planov

Že kar nekaj občin se je odločilo za Skeniranje in referenciranje starih Družbenih, srednjeročnih in dolgoročnih planov - liste umestimo v prostor in vzpostavimo nov PISO sklop, obenem pa s tem poskrbimo za varno arhiviranje starih podlag!

klikni za povečavo

Dopolnitev podatkov: Hidrografija (vode)

Podatke v tematskem sklopu Druge državne vsebine > Hidrografija (vode) smo dopolnili s podatki o vodnih dovoljenjih in soglasjih.

klikni za povečavo

Vir podatkov: ARSO

Stran 27 od 49 << < 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 > >>

Mobilna različica © Realis d.o.o. Vse pravice pridržane. Uporabljajo se piškotki. Pogoji uporabe.