Piškotki

Spletna stran www.geoprostor.net deluje s pomočjo piškotkov, ki so pomembni za zagotavljanje spletnih storitev, uporabljajo pa se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, za pomoč pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta itd.

Ob vstopu na spletno stran se na napravo naložijo samo tisti piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Ostali piškotki se bodo naložili samo z vašo privolitvijo.

Uporabljamo sejne in stalne piškotke. Sejni piškotki potečejo, ko se odjavite iz svojega računa, ali ko zaprete svoj brskalnik. Stalni piškotki pa ostanejo na vašem računalniku ali mobilni napravi, dokler jih ne izbrišete, oziroma se ne iztečejo drugače:

Ime piškotka Izvor Kje se uporablja Namen Trajanje
cookieconsent_status lastni na celotnem spletnem portalu vsebuje informacijo o odločitvi uporabnika glede uporabe piškotkov 1 leto
__Host-SessionId lastni na celotnem spletnem portalu za normalno delovanje spletne strani – sejni piškotek za čas seje
_ga_DFGCDWW707 Google na celotnem spletnem portalu za vodenje statistik ogleda strani 400 dni
_ga Google na celotnem spletnem portalu za vodenje statistik ogleda strani 13 mesecev
_gat Google na celotnem spletnem portalu za vodenje statistik ogleda strani 1 minuta
_gid Google na celotnem spletnem portalu za vodenje statistik ogleda strani 1 dan
ASPSESSIONID____ lastni na celotnem spletnem portalu za normalno delovanje aplikacije PISO – sejni piškotek za čas seje
PISO-selected-obcina lastni na strani za izbor občine za ohranjanje nazadnje izbrane občine ob vstopu v aplikacijo 1 leto


Večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke, lahko pa nastavitve vašega brskalnika spremenite tako, da shranjevanje piškotkov onemogočite oziroma, da je za vsakršno shranjevanje potrebno vaše izrecno soglasje. Shranjene piškotke lahko kadar koli tudi izbrišete, vendar pri tem, prosimo, upoštevajte, da onemogočanje piškotkov lahko omeji ali celo onemogoči uporabo naših spletnih strani oziroma njenih delov.

Shranjevanje piškotkov v vaši napravi lahko preprečite tako, da v nastavitvah vašega brskalnika izberete možnost blokiranja oziroma onemogočanja piškotkov.

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno, oziroma bodo nekatere njene funkcionalnosti onemogočene. Tudi po izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.