NAJAVA - PISO Desktop

Za napredne uporabnike sistema PISO pripravljamo rešitev z delovnim imenom PISO Desktop. Gre za aplikacijo, ki izkorišča zmožnosti namiznega okolja in hkrati ohranja enostavnost spletne verzije.

PISO Desktop je PISO, ki si ga boste namestili na vaš osebni računalnik in tako razširili funkcionalnost z novimi opcijami kot npr: Delo z lokalnimi podatki (shp, dxf, ...), hkratna izbira poljubnih tematskih sklopov, integracija z drugimi namiznimi aplikacijami (MS Word, Excel, ArcGIS, ... ), boljša izkoriščenost sistemskih resursov (tiskalnik, odlagališče, GPS, ...), hitrejše delovanje, enotna platforma za druge PISO aplikacije, ...

Uporaba aplikacije PISO Desktop bo brezplačna.

PISO Desktop bo v preizkusni različici na voljo v terminu maj/junij (samo PISO interni uporabniki), dokončna verzija pa je planirana za termin september/oktober 2012. O vseh novostih glede PISO Desktop vas bomo obveščali sproti.

Osvežitev vstopne strani

V preteklih dneh smo nekoliko spremenili izgled vstopne strani PISO portala. Tekoče novice boste lahko spremljali pod karto vključenih občin na desni strani, v desnem zgornjem kotu pa boste našli povezave na facebook, twitter in RSS strani.

Predlagamo vam, da spremljate novice prek katere izmed navedenih strani družbenih omrežij, tako boste redno obveščeni o vseh ažuriranjih, posodobitvah, morebitnih popravkih in nasvetih. Obenem pa boste prek obvestil o vključevanju podatkov za občine spoznali vse možnosti integracije prostorskih podatkov v sistem PISO.

Ažuriranje podatkov GURS (marec 2012)

Izvedli smo redno osveževanje temeljnih vsebin za vse občine. Ažurirani so bili podatki za naslednje vsebine:

Podrobnejše informacije o datumih izvornih podatkov si lahko ogledate v meniju "stanje podatkov".

Funkcionalnost sklopa BCP za vse občine - dopolnitev

Kot nadaljevanje priprave in dopolnitve obstoječih tematskih sklopov Cestno omrežje (BCP) z delom za državne ceste (DC), kar smo izvedli v sredini decembra, smo sedaj zaključili ažuriranje podatkov na občinskem delu z opisnimi podatki, ki smo jih pridobili z Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC).

Obenem smo poažurirali tudi podatke na državnem delu cest. Ažuriranje podatkov se bo izvajalo ob spremembah oziroma najmanj enkrat letno. Stanje podatkov si lahko ogledate v meniju Stanje podatkov.

Povezava facebooka in twitterja

Odslej lahko novice o ažuriranjih, razvojnih dopolnitvah in o dogodkih spremljate preko twitterja, kjer nas najdete pod uporabniškim imenom PISOekipa.

Novice bodo obenem prikazane tudi na PISO facebook strani http://www.facebook.com/PISOnovice ter na vstopni strani PISO portala.

NOVOST: Nova aplikativna rešitev PISO Splošni katastri

Za občine, ki uporabljajo storitve PISO je na voljo nova aplikativna rešitev PISO Splošni katastri.

PISO Splošni katastri

Ažuriranje podatkov Divja odlagališča

Podatke v sklopu Druge državne vsebine ⇒ Divja odlagališča odpadkov smo ažurirali. Sloj prikazuje divja odlagališča odpadkov, ki so jih evidentirali prostovoljci v sklopu akcije "Očistimo Slovenijo"

Pregled stanja si lahko pogledate v meniju Stanje podatkov.

Ažuriranje podatkov DOF 050

V sistemu PISO smo izvedli še zadnje ažuriranje podatkov DOF 050 - za osrednji in severozahodni del Slovenije - v sklopu tekočega ciklusa letalskih snemanj.

Stanje podatkov si lahko ogledate v meniju "Stanje podatkov". V tekstovni del pod karto se vam izpišejo datumi posameznih podatkov. Podrobno stanje posameznega lista DOF si lahko ogledate s klikom na povezavo "podrobnosti ..." v razdelku Digitalni ortofoto (DOF050).

Grafičen prikaz stanja podatkov listov DOF si lahko ogledate v tematskem sklopu "Pomožni sloji"

klikni za prikaz območja

Karta levo prikazuje trenutno stanje razpoložljivih listov DOF 050, glede na datum snemanja.

Oglejte si še: Arhivski letalski posnetki (črno-beli).

Funkcionalnost sklopa BCP za vse občine

V preteklih dneh smo zaključili pripravo novih in dopolnitev obstoječih sklopov Cestno omrežje (BCP) z delom za državne ceste (DC) - za vse vključene občine*.

Več informacij boste našli v opisu tematskega sklopa na povezavi Cestno omrežje z banko cestnih podatkov oz. v navodilih na strani 22.

*v javnem delu za tiste občine z obstoječim tematskim sklopom Cestno omrežje (BCP)

Ažuriranje podatkov GURS (december 2011)

Izvedli smo redno osveževanje temeljnih vsebin za vse občine. Ažurirani so bili podatki za naslednje vsebine:

Podrobnejše informacije o datumih izvornih podatkov si lahko ogledate v meniju "stanje podatkov".

Stran 39 od 47 << < 20 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 > >>
Copyright 2009 Realis

© Realis d.o.o. Vse pravice pridržane. Uporabljajo se piškotki. Pogoji uporabe.