Novosti v aplikaciji PISO Evidenca nepremičnin – uvoz podatkov iz Zemljiške knjige in programa Cadis

V okviru aplikacije PISO Evidenca nepremičnin smo z novo posodobitvijo poskrbeli, da bo delo v aplikaciji še enostavnejše, pa tudi, da boste imeli vse podatke na enem mestu. Novosti, ki ju je potrebno izpostaviti sta usklajevanje s podatki zemljiške knjige in uvoz podatkov iz programa Cadis.

Podatki zemljiške knjige
Občine lahko pridobite zemljiškoknjižne izpiske za nepremičnine v vaši lasti iz portala e-Sodstvo. Podatke prevzamete v xml zapisu, nato pa mi naredimo uvoz v aplikacijo. Krajša navodila za pridobitev podatkov najdete tukaj.

V aplikacijo se uvozi datum nastanka zemljiškoknjižnega vpisa in identifikator vpisa, pravice pa se vpišejo na nepremičninah kot obremenitve. Tudi pravicam, oziroma obremenitvam, se pripiše vrsta pravice ter datum nastanka in identifikator. Prav tako se izdela seznam nepremičnin, ki ne obstajajo v evidenci v aplikaciji in jim zato ni možno pripisati podatkov.

Vse postavke najdete v atributni tabeli in lahko po njih filtrirate zapise. Izberete lahko tudi grafični prikaz, da se različno obarvajo nepremičnine z in brez obremenitev.

klikni za povečavo

Uvoz podatkov iz programa Cadis
V kolikor vodite podatke o svojih nepremičninah v programu Cadis, lahko podatke uvozimo v aplikacijo, ter jih nato vodite in obdelujete v okolju aplikacije PISO Evidenca nepremičnin. S tem boste uredili nepremičninske evidence v obeh okoljih, v PISO Evidenci nepremičnin pa s tem prevzeli inventarne zapise, kot jih imate evidentirane v računovodskih programih.