Osnutek Operativnega programa oskrbe s pitno vodo za obdobje od 2022 do 2027

V tematski sklop Gospodarska infrastruktura (GJI) > Komunala (Ko) smo vključili osnutek aglomeracij za vodovod za namen javne razprave.

Več informacij je na voljo na spletni strani MOP.

klikni za povečavo

Ponudbe za prodajo kmetijskih zemljišč

Vključili smo nov tematski sklop Druge državne vsebine > Kmetijstvo > Ponudbe za prodajo KZ (oglasna deska UE).

Poizvedba po območju izpiše povezavo do ponudb na oglasni deski eUprave.
Podatki se osvežujejo DNEVNO.

klikni za povečavo

Karta potresne nevarnosti

V obstoječ tematski sklop Druge državne vsebine > Geologija in potresi > Potresi smo vključili VELJAVNO karto potresne nevarnosti.

klikni za povečavo

Več informacij v zvezi s pripravo nove karte potresne nevarnosti najdete tukaj.

GOŠO 5

V sistemu PISO smo v obstoječem sklopu Druge državne vsebine > GOŠO vključili podatke iz Javnega razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 5«.

klikni za povečavo

Arhivski DOF (pred 1967)

Želite zanesljiv pogled v preteklost? PISO OBČINAM omogoča vključitev arhivskih letalskih posnetkov od leta 1961 naprej!

Za vas pridobimo arhivske posnetke (v originalu shranjene na mikrofilmu), jih kvalitetno geolociramo s primerjanjem aktualnega letalskega posnetka in podlago vključimo v sistem PISO.

Za primerjavo posnetkov klikni in podrsaj moder krog levo ali desno.

Za več informacij nas kontaktirajte.

ARSO objekti

V sistem PISO smo vključili nov tematski sklop Gospodarska infrastruktura (GJI) > ARSO objekti. Daljše ime podatkov v zbirnem katastru gospodarske javne infrastrukture (ZK GJI), kjer so podatki evidentirani, je "Objekti za opazovanje naravnih pojavov in naravnih virov". Sloji v sklopu se posodabljajo tedensko.

klikni za povečavo

PISO Spletni seminarji - spletni pregledovalnik

Ker nam razmere onemogočajo, da bi prišli fizično do vas, smo se odločili, da pripravimo PISO spletne seminarje, na katerih bomo predstavili aktualno tematiko. Aktualni seminarji in posnetki bodo objavljeni tukaj.

V spletnem seminarju, ki ga bomo izvedli 17. decembra 2020, bomo predstavili uporabo spletnega pregledovalnika in prenovo vmesnika.

Spletni seminarji so za naše naročnike brezplačni.

Prenova vmesnika 3 - reorganizacija nastavitev

Nastavitve, navodila in druge pomembne povezave so bile v prejšnjem vmesniku na voljo v meniju, ki je bil razpotegnjen čez celotno širino vmesnika.

Vse te povezave so odslej smiselno strnjene/reorganizirane v dve skupini (gumba) v meniju desno zgoraj. 

klikni za povečavo

NOVO: Letalski posnetki 2020

V PISO smo vključili najnovejši digitalni ortofoto (DOF), posnet v letu 2020. Na voljo je kot del privzete podlage "Hibridna karta" ali kot svoja podlaga "Letalski posnetki 2020".

klikni za povečavo

Vir: GURS, 2020.

Prenova vmesnika 2 - osvežitev ukaznih gumbov

Prenova spletnega pregledovalnika je sčasoma zahtevala tudi uskladitev podobe ukaznih gumbov s splošno veljavnimi smernicami spletnih GIS orodij. PISO je uporabnikom na voljo precej dalj časa, kot druga uveljavljena orodja, v začetku so si naši snovalci morali dobesedno izmisliti ikone, ki bi smiselno predstavljale ukaze. Vseeno pa je bil čas, da se uskladi podoba z ukazi v drugih orodjih.

Postavitev in vrstni red sta ostala nespremenjena, seveda tudi fukncionalnosti!

klikni za povečavo

Stran 2 od 51 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 30 50 > >>

© Realis d.o.o. Vse pravice pridržane. Uporabljajo se piškotki. Pogoji uporabe.