Primer geometrijske poizvedbe in izvoz v Excel

V PISO spletnem pregledovalniku imamo možnost poizvedovanja po izbranih tematskih sklopih in slojih ter primerjanja različnih vsebin s funkcijo geometrijska poizvedba. Ikona za geometrijsko poizvedbo se nahaja v orodni vrstici in ima oznako »ig«.

V primeru bomo izbrali tematski sklop gospodarske javne infrastrukture – energetika. Naše območje poizvedovanja bo stanovanjska ulica, na kateri želimo preveriti katere parcele so opremljene s plinovodom.

Ko imamo izbrane tematske sklope, po katerih želimo poizvedovati, definiramo območje na katerem izvajamo geometrijsko poizvedbo. Z orodjem »vnos geometrije« izrišemo poligon okoli območja poizvedovanja. Za tem se nam v oknu za tekstovni prikaz izpišejo rezultati poizvedovanja, to so informacije vidnih elementov izbranega tematskega sklopa, v našem primeru energetike. Po pregledu rezultatov poizvedovanja želimo tabelo s podatki o plinovodnem omrežju izvoziti v Excel. To naredimo s klikom na ikono Excel (kot prikazuje spodnja slika) in tabelo izvozimo v *.xml datoteko, ki jo nato odpremo s programom Excel.

klikni za povečavo

Za pomoč pri geometrijski poizvedbi glej nasvet: geometrijska poizvedba.