Objave v kategoriji: PISO Ceste

PISO Ceste, BCP

Z letošnjim letom vam ponujamo storitev vzpostavitve in posodabljanja banke cestnih podatkov - BCP, katero morate vsako leto do 15. maja poslati na DRSI. Za potrebe vaše občine smo oblikovali tri pakete:

  • PAKET A vsebuje enkratno posodobitev in oddajo BCP, brez dostopa do aplikacije. Paket vsebuje tudi vključitev sprememb v spletni PISO,
  • PAKET B vsebuje zgolj dostop do aplikacije PISO Ceste. Sami nato vnašate spremembe in posodabljate BCP, ter komunicirate z DRSI. Paket vsebuje tudi vključitev sprememb v spletni PISO,
  • PAKET C vsebuje dostop do aplikacije PISO Ceste + posodobitev in oddajo BCP. S tem paketom imate nemoten dostop do aplikacije, kjer lahko spremljate ali sami vnašate spremembe. Mi prevzamemo končno posodobitev BCP, oddamo evidenco na DRSI, ter prevzamemo vso komunikacijo in usklajevanje. Paket vsebuje tudi vključitev sprememb v spletni PISO.

Aplikacija PISO Ceste je namenjena celovitemu upravljanju z občinskim cestnim omrežjem. Od temeljnih podatkov, vezanih na odsek in stacionažo, banke cestnih podatkov (BCP), katastra horizontalne in vertikalne prometne signalizacije, do podpore za izdajanje dovoljenj za zapore, prometnih informacij in cele palete statističnih in analitičnih poročil. Vse, kar se nanaša na upravljanje z občinskim cestnim omrežjem je združeno na enem mestu.

Vse vaše podatke lahko vedno izvozite v standardne SHP datoteke in v Excelove datoteke. Omogočen je tudi uvoz vaših obstoječih podatkov in pretvorba med formati.

Oglejte si še:

Za več informacij nas kontaktirajte.

klikni za povečavo

 

Novo! PISO Desktop: dodajanje datotek "povleci in spusti"

V PISO desktop aplikacijah (PISO-NUSZ, PISO-CESTE, PISO-LI, PISO-KP, PISO-EN, PISO-KA, PISO-PO), smo prenovili način dodajanja datotek. Dokumente lahko enostavno prenesete iz lokacije na vašem računalniku v PISO Desktop zavihek, ki je namenjen dodajanju prilog (zavihek Priloge).

klikni za povečavo

Sferični - 360 stopinjski posnetki

PISO omogoča pregled sferičnih 360 stopinjskih posnetkov, ki se običajno izdelajo ob videosnemanju kategoriziranih cest.
Za pregled je potreben zgolj brskalnik.

klikni za povečavo

PISO CESTE - dodajanje iz fotografije

V aplikaciji PISO CESTE smo omogočili dodajanje stojnih mest prometnih znakov iz fotografij! 

V kolikor imajo fotografije zapisane koordinate, se te pravilno transformirajo v državni koordinatni sistem, stojno mesto se postavi na pravo mesto - stojišče fotografiranja - obenem pa se stojnemu mestu pripiše OZNAKA najbližjega odseka in STACIONAŽA.

klikni za povečavo

PISO CESTE - posodobljen šifrant HPS - talne oznake

Po uskladitvi novega pravilnika o prometni signalizaciji (Uradni list RS, št. 99/2015) s starim smo v aplikaciji PISO Ceste dopolnili šifrant še za horizontalno prometno signalizacijo (HPS) – talne oznake.

Več o aplikaciji si preberite na strani PISO Ceste.

PISO CESTE - posodobljena navodila (julij 2016)

Vse uporabnike aplikacije PISO Ceste obveščamo, da je na povezavi CESTE Navodila za uporabo na voljo posodobljena različica navodil za uporabo aplikacije, ki od zadnje posodobitve vključuje dodatne funkcionalnosti, med drugim:

  • OPC - oceno poškodovanosti cestišča ter
  • Analizo ZKP pod kategoriziranimi cestami BCP.

PISO CESTE - posodobljen šifrant VPS

Skladno z uveljavitvijo novega pravilnika o prometni signalizaciji (Uradni list RS, št. 99/2015) smo v aplikaciji PISO Ceste dopolnili šifrant za vertikalno prometno signalizacijo (VPS) – prometne znake.

Več o aplikaciji si preberite na strani PISO Ceste.

PISO CESTE - izvoz baze BCP

V aplikaciji PISO Ceste smo posodobili orodje za izvoz podatkov BCP v *.mdb (Access) datoteko. Aplikacija med drugimi funkcionalnostmi omogoča urejanje banke cestnih podatkov (BCP), tako grafično, kot atributno in izvoz podatkov v predpisani obliki za oddajo na Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI).

Bazo BCP generirate in izvozite s klikom na orodje "Izvoz" > "BCP".

klikni za povečavo

Aplikacija PISO Ceste omogoča tudi:
- vzpostavitev evidence prometne signalizacije, ki vam služi pri pregledu stanja in planiranju vzdrževanja,
- vključitev geolociranega videa (geovideo),
- urejanje cestnih zapor in
- pridobitev vpogleda v prometne dogodke.

Več o aplikaciji si preberite na strani PISO Ceste.

NOVO! Prometna signalizacija DRSI - prvi korak k vzpostavitvi urejene evidence z modulom PISO Ceste

Vsem občinam, ki so nam posredovale vlogo za pridobitev podatkov DRSI, smo v interni del sistema PISO vključili tematski sklop Prometna signalizacija DRSI, v katerem je prikazana signalizacija na DRŽAVNIH CESTAH.

Še več vsebin in možnosti pa ponuja modul PISO Ceste, s katerim boste občine:
- znižale stroške vzdrževanja BCP (modul PISO Ceste omogoča enostavno urejanje in oddajo podatkov na DRSI),
- vzpostavile zakonsko določeno evidenco prometne signalizacije (za pregled stanja in planiranje vzdrževanja),
- enostavno urejale zapore na svojih cestah,
- pridobile vpogled v geolociran video, s katerim razpolaga DRSI na državnih cestah,
- pridobile vpogled v prometne dogodke (zapore, zastoje, dela na cesti, ...).

Več o modulu si preberite na strani PISO Ceste.

PISO CESTE - aplikacija že na voljo!

 

Aplikacija PISO CESTE vam omogoča celovito urejanje občinskih cest, namenjena pa je tistim občinam (ali upravljavcem), ki same celovito urejajo horizontalno in vertikalno signalizacijo, urejajo podatke v Banki cestnih podatkov (BCP) izvajajo cestne zapore ipd.

V kolikor občine same še ne vodite evidence prometne signalizacije in BCP, lahko z aplikacijo prevzamete to nalogo, in s tem znižate stroške za izvedbo storitev, ki jih za vas opravljajo zunanji izvajalci!

Zahtevajte ponudbo:
kontakt

Stran 1 od 2 1 2 > >>

© Realis d.o.o. Vse pravice pridržane. Uporabljajo se piškotki. Pogoji uporabe.